Faceți căutări pe acest blog

joi, 4 octombrie 2007

Televizor activat prin gesturi, fara telecomanda

Concernul japonez JVC a prezentat in aceasta saptamana la salonul de electronica Ceatec, prototipul unui televizor care este activat prin gesturi ale mainilor, fara a fi nevoie de folosirea unei telecomenzi. Astfel, prin gesturi ale mainilor televizorul poate fi inchis sau deschis, pot fi schimbate programele si poate fi modificat volumul sonorului, fara a se apasa pe nici un buton.

''Televizoarele actuale sunt vandute alaturi de telecomenzi pentru a le activa functiile din ce in ce mai complexe. Noi am reusit sa eliminam telecomanda, care nu se afla niciodata la indemana cand ai nevoie de ea, si sa pastram in acelasi timp usurinta de a interactiona cu televizorul'', a declarat un purtator de cuvant al JVC.

JVC a echipat acest prototip de televizor cu senzorii care capteaza de la distanta diferite gesturi simple facute de utilizator. Spre exemplu, la o bataie din palme pe ecranul televizorului apare afisat meniul functiilor prin care se poate naviga foarte usor, ''baletand'' cu mana prin fata senzorilor, intr-un mod similar lucrului la calculator cu ajutorul unui mouse.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...