Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 octombrie 2007

Hitachi creaza Blu-Ray-uri de 100 GB

Cei de la Hitachi se lauda ca au realizat primul disc Blu-Ray cu patru straturi, perfect compatibil cu actuala tehnologie, care atinge impresionanta capacitate de 100 GB. Reusite similare au fost atinse si de alte companii, insa in acele cazuri era nevoie de hardware complet nou pentru a scrie si citi discurile lor multi strat.

Insa la varianta Hitachi, cel putin daca ii credem pe cuvant, tot ce trebuie este un update de firmware pentru ca vechea unitate Blu-Ray (fie ea player sau writer) sa recunoasca toate cele patru straturi. Insa nu doar compatibilitatea determina si adoptia noii implementari. Un factor foarte important este si costul de productie a acestor discuri quad layer, care trebuie sa fie considerabil mai mic decat cel al doua discuri dual layer.

Hitachi a anuntat ca va incerca sa puna la punct si Blu-Ray-uri cu opt straturi pe viitor, pentru o capacitate de 200 GB. De cealalta parte a baricadei, Toshiba a prezentat la CES 2007 o versiune triple layer de HD-DVD, de 51 GB.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...