Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 octombrie 2007

China redirecţionează motoarele de căutare occidentale

Fără niciun motiv, motoarele de căutare occidentale sunt redirecţionate în China către site-ul chinezesc Baidu. Mai multe rapoarte indică faptul că YouTube, Yahoo, Google şi Windows Live Search sunt redirecţionate către Baidu, într-o posibilă încercare de a bloca ştirile legate de acordarea Medaliei de Aur Congresionale lui Dalai Lama.

O asemenea decizie nu pare surpinzătoare, ţinând cont că statul chinez a mai făcut asemenea lucruri în trecut. În 2002 i-a redirecţionat pe cei care navigau pe Google către informaţiile legate de Congresul Partidului Comunist.

Evenimentul se repetă peste câteva săptămâni (are loc o dată la cinci ani), astfel încât ar putea rerpezenta un posibil motiv pentru instituirea acestui blocaj, spun analiştii cenzurii chineze. Agenţiile de ştiri au precizat că măsurile luate în acest an sunt fără precedent în perspectiva întâlnirii congresionale. Toate centrele de date au fost închise, iar site-urile interactive sunt obligate să îşi înceteze activitatea până după finalul întâlnirii.

Nici poziţia Baidu nu este foarte clară în această situaţie: compania a fost acuzată de amestec în treburile Guvernului în încercarea de a bloca site-urile pentru propriile beneficii.

China este gata să beneficieze de pe urma creşterilor înregistrate de site-urile interne: Baidu este listată la bursa NASDAQ.

Autorităţile chineze nu au făcut niciun comentariu public legate de blocarea site-urilor din exterior.

Sursa: CHIP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...