Faceți căutări pe acest blog

vineri, 14 septembrie 2007

Rihanna - Shut Up and Drive


Rihanna Biografie

Robyn Rihanna Fenty (nascuta in 1988 pe 20 februarie), cunoscuta dupa numele de scena Rihanna este o artista R&B din insulele Barbados.

Rihanna a dat lovitura in vara lui 2005, cu `Pon de Replay` - un cantec omniprezent precum soarele in Caraibe. Melodia a scos-o brusc din anonimat si a facut-o superstar, asa cum `Get Busy` il facea faimos pe Sean Paul.

Cantecul i-a folosit mai mult decat toate concursurile de frumusete castigate in adolescenta – frumoasa cu piele ciocolatie si ochi verzi a ramas cunoscuta doar in Indiile de Vest, pana cand `Pon de Replay` a facut-o celebra.

Cariera muzicala a inceput dintr-o pura intamplare – Evan Rogers (faimos producator) isi petrecea vacanta in insulele Barbados. Cineva i-a facut cunostinta cu Rihanna, si, dupa ce i-a `simtit` talentul si potentialul, i-a propus fetei sa imprime cateva cantece.

Primele ei melodii demo au ajus la Jay Z – boss-ul Def Jam Records, au starnit interesul si Rihanna a fost invitata sa semneze un contract.

In vara lui 2005 Def Jam a lansat `Pon de Replay` - primul single de pe discul de debut al Rihannei - `Music of the Sun`. Era un mix de ritmuri de Carraibe si urban-pop. Piesa a prins aproape instantaneu si a atentat la primul loc in topul Billboard, reusind sa ajunga pana pe locul 2 in conditiile in care albumul `Music of the Sun` nu fusese inca lansat.

Al doilea album a aparut in 2006 - `A Girl Like Me`, la doar opt luni de la discul de debut. `A Girl Like Me` a debutat pe locul 4 in Statele Unite si pe 6 in Marea Britanie iar melodia aleasa sa-l promoveze - `SOS` a urcat pe cea mai inalta pozitie in Billboard Hot 100. Si urmatorul sau cantec `Unfaithfull` a patruns fara probleme in Top 10, dar piesa cu nr trei aleasa sa promoveze `A Girl Like Me` - `We Ride` - nu s-a bucurat de un succes la fel de mare.

Rihanna si-a facut debutul pe marele ecran cu un rol pasager in `Bring It On – All Or Nothing` iar pentru a doua jumatate a lui 2007 pregateste un nou album, care va fi mai aproape de Dance decat de R&B. Se zvoneste ca pentru acest album ea lucraza cu Jermaine Dupri, Timbaland, Diddy si Scott Scorch.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...