Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 12 septembrie 2007

Plata facturilor online ar salva milioane de copaci

Anual, numai americanii irosesc echivalentul in hartie a 16 milioane de copaci pentru facturi, chitante si extrase de cont, desi cel putin jumatate dintre operatiunile financiare oricum le-au efectuat online

Nenumarate tone de hartie care sfarsesc aruncate (bine ar fi daca ar ajunge macar la maculatura!) ar putea fi economisite, daca clientii bancilor ar renunta la facturi, chitante, extrase de cont sau instiintari de plata pe suport material.
Aceste hartogarii devin inutile, pentru ca bancile si asa stocheaza toate acele date in format electronic si pentru ca, din moment ce primesc declaratii de impunere online, administratiile fiscale ar trebui sa primeasca si informatii pe suport electronic despre contribuabili.

Un studiu al companiei Javelin Strategy and Research (JSR) din SUA a relevat ca, anual, americanii irosesc echivalentul in hartie a 16 milioane de copaci pentru facturi, chitante si extrase de cont. In mod paradoxal, aceasta risipa se petrece, desi cel putin jumatate din familiile din America incheie in mod curent operatiuni financiare online.


Citeste articolul "Plata facturilor online ar salva milioane de copaci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...