Faceți căutări pe acest blog

duminică, 2 septembrie 2007

Cei mai importanţi viruşi din ultimii 25 de ani

Jurnaliştii de la AP au realizat o sinteză a celor mai importanţi viruşi din ultimii 25 de ani. Printre aceştia, se numără viruşi care au însemnat o premieră în domeniu.

Elk Cloner, un virus din 1982, este considerat primul virus care a atacat computerele personale. Elk Cloner s-a răspândit prin intermediul dischetelor şi afişa un poem scris de autorul virusului, un elev de clasa a noua:

"Elk Cloner: The program with a personality/ It will get on all your disks/ It will infiltrate your chips/ Yes it's Cloner!/ It will stick to you like glue/ It will modify RAM too/ Send in the Cloner!"

Brain, din 1986, este primul virus care a lovit un sistem de operare al companiei Microsoft, DOS. Virusul a fost creat de doi fraţi pakistanezi şi afişa numărul de telefon al atelierului de reparaţii de calculatoare al celor doi.

Morris, din 1988, este opera unui absolvent al Universităţii Cornell, al cărui tată era un important expert guvernamental în securitatea calculatoarelor. Virusul a infectat aproximativ 6.000 de computere.

Alţi viruşi menţionaţi de AP sunt Melissa (1999), Love Bug (2000), Code Red (2001), Blaster (2003) şi Sasser (2004).

Foto: aventure-apple.com
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...