Faceți căutări pe acest blog

duminică, 23 septembrie 2007

Canon lanseaza PowerShot G9

Canon a lansat o noua camera compacta destinata fotografilor amatori avansati – Canon PowerShot G9 cu 12,1 Megapixeli. Noul varf de gama in clasa compacta si succesor al modelului PowerShot G7, PowerShot G9 a fost recent distins de catre EISA (European Imaging and Sound Association) cu premiul “European Advanced Compact Camera 2007-2008” pentru noile imbunatatiri pe care le incorporeaza: capacitatea de a capta imagini in format RAW necompresat si carcasa reproiectata pentru o utilizare mai confortabila și o manevrabilitate superioara.


Alte optimizari se refera la ecranul LCD II 3,0” PureColor de inalta rezolutie si la tehnologiile imbunatatite de detectare a fetei si de corectie a ochilor rosii. Gama de accesorii ce conține printre altele lentile optionale si blituri Speedlite, se largește acum și cu un transmitator flash wireless Speedlite ST-E2.
PowerShot G9 prezinta:
- 12,1 Megapixeli (sensor de 1/1,7”) cu mod RAW pentru un control maxim al imaginii
- Zoom optic de 6x cu Stabilizator de imagine optic si SR coating
- DIGIC III si iSAPS pentru luminare rapida, calitate extraordinara a imaginii si tehnologia avansata Noise Reduction
- Tehnologiile Face Detection AF/AE/FE si Red-Eye Correction in playback
- Rezolutie de 3,0”, Ecran PureColor II cu unghi largit de vizualizare
- ISO 1600 si Auto ISO Shift
- Body compact cu ISO dedicat si taste multi control
- Acces la functia extra telephoto cu Digital Tele-Converter si Safety Zoom
- Suport pentru bliturile Speedlite si accesorii optionale cum ar fi lentilele




Dispunand de un senzor de 12,1 Megapixeli (1/1.7”), PowerShot G9 le ofera fotografilor posibilitatea de a taia imaginile si de a produce printuri de calitate foarte buna, pana la dimensiunea A2. Înregistrarea imaginilor RAW si RAW+JPEG simultan ofera utilizatorilor avansati control complet asupra procesarii imaginilor. Software-ul ZoomBrowser include RAW Image Task pentru ajustarea unor setari cum ar fi compensarea expunerii, balanta de alb, curbe tonale si temperatura culorii. Imaginile RAW pot fi apoi convertite in formate JPEG si TIFF.


Performanta optica exceptionala este asigurata de zoom-ul optic de 6x cu rapidele valori de f/2.8 (W) – f/4.8 (T) (lungimea focala de 35-210mm, echivalent cu 35mm), care include un element cu lentile asferice duble pentru a contracara distorsiunile lentilelor. Adaugarea SR coating reduce in mod semnificativ aberatiile cromatice si asa numitele reflexii parazite (ghosting), in timp ce tehnologia optica de stabilizare a imaginii se opune efectelor miscarii camerei. Riscul ca imaginea sa fie neclara este redus de functia ISO Shift, care permite o marire instanta a valorii ISO atunci cand tremurul camerei ameninta claritatea imaginii.
PowerShot G9 ofera o viteza de operara rapida si o procesare a imaginii datorita procesorului Canon DIGIC III, care faciliteaza Face Detection Technology.

În plus, pe langa focus si control al expunerii, tehnologia Face Detection a fost imbunatatita la PowerShot G9 pentru a ridica nivelul de expunere a blitului, foarte util in momentul in care acesta se inchide in fata unui subiect. Noua functie Face Select and Track permite utilizatorilor sa selecteze manual si sa urmareasca o figura din pana la 35 de figuri detectate intr-un cadru. Fotografii vor beneficia de Red-Eye Correction in playback, permitand indepartarea direct din camera a ochilor roșii din imaginile captate.

Pe spatele camerei, un ecran LCD II de 3.0” ofera mai multe beneficii. Cu o rezolutie de 230.000 de pixeli, ecranul ofera o reproducere imbunatatita a imaginilor si o vizibilitate mai buna prin intermediul unghiurilor mai largi.
Pretul camerei la raft este de 1799 Lei.

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...