Faceți căutări pe acest blog

duminică, 30 septembrie 2007

Ochelarii care vad prin haine

"Ti-ai dorit vreodata sa fi avut vedere cu raze X? Asa cum visul fiecarui barbat este de a sti ce se ascunde sub hainele unei femei, visul fiecarui agent de securitate este sa poata detecta de la distanta o arma ascunsa in haina unui terorist"

Acest lucru este posibil dupa cum se arata in comunicatul Advance Technology Center, laboratorul de cercetare al companiei britanice BAE Systems. Un vis care acum este la un pas de realitate, multumita unui segment minuscul al spectrului undelor radio: "banda Terahertz". Concret, undele ocupa un spatiu cuprins intre frecventele microundelor radar si razelor infrarosii. Ele au o frecventa uluitoare (n.red. - 1 Terahertz 1.000.000 megahertzi), sunt invizibile si nu afecteaza ochiul. Spre deosebire de razele X, undele Terahertz sunt capabile sa descopere de la distanta obiecte ascunse sub imbracaminte. Rezultatele inregistrate cu ocazia primelor teste s-au dovedit uluitoare.


Citeste articolul "Ochelarii care vad prin haine"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...