Faceți căutări pe acest blog

duminică, 26 august 2007

Pusti amendat pentru ca a postat un filmulet cu profesoara sa pe YouTube

Un tribunal din Finlanda a luat decizia de a amenda un pusti in varsta de 15 ani dupa ce acesta a postat un filmulet pe YouTube. Videoclipul o infatisa pe profesoara sa cantand karaoke si insinunad ca e nebuna. Hotararea tribunalului a venit dupa ce "interpreta" a declarat ca elevul ei nu avea permisiunea de a posta filmul.

Curtea a considerat ca Toni Vesikko este vinovat de defaimare si l-a amendat cu 120$. Dar pustiul nu a scapat atat de usor. El este obligat sa-i plateasca profesoare daune morale in valoare de 1000$ si cheltuielile de judecata care se ridica la suma de 3000$.

Vesikko a recunoscut dupa o zi faptul ca a filmat-o pe profesoara lui in timpul unei petreceri a scolii din data de 30 aprilie si ca l-a postat in urmatoarea zi. El a declarat ca nu a intentionat sa-si insulte profesoare ci doar sa-i joace o festa.

Dar tribunalul a fost de parere ca Toni a "deformat realitatea" despre institutie si despre sanatatea mintala a dascalului sau, cauzandu-i acesteia anxietate, depresie si insomnie. Filmuletul a fost accesat de mai mult de 600 de ori, inainte ca pustiul sa il scoata de pe YouTube in data de 7 mai, la cererea directorului scolii.

Videoclipul, al carui nume pe site era "Karaoke la spitalul de boli mintale" specifica faptul ca profesoara "interpreta" intr-un spital de nebuni. Tribunalul a aflat ca filmuletul a devenit foarte cunoscut, putand fi accesat international. Judecatorii au considerat ca postarea i-a cauzat suferinta profesoarei, care era deja tachinata de elevi.

Sursa:AP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...