Faceți căutări pe acest blog

vineri, 31 august 2007

Nebunie pe Ebay.com

De patru zile, compania aeriana Singapore Airlines a scos la vanzare prin site-ul ebay.com biletele pentru primele doua zboruri operate cu cel mai mare avion din lume – Airbus A380. Doritorii nu trebuie decat sa aiba bani buni pentru a licita sume care depasesc cateva mii de dolari pentru un bilet.

Este un mod total neobisnuit felul in care compania a decis sa-si comercializeze biletele pentru primele doua zboruri operate cu A380, insa unii analisti sunt de parere ca vanzarile (care vor atinge cote record!)vor reflecta si cat vor sau pot unii clienti sa plateasca pentru o calatorie cu avionul. Prima cursa a "gigantului" va avea loc pe 25 octombrie, pe relatia Singapore-Sydney, urmand ca a doua zi sa se opereze si returul. Licitatia pe Ebay.com a inceput luni la ora 0 (5:00 ora Romaniei). Locurile vor fi scoase la licitatie progresiv, pe parcursul a doua saptamani, procesul de vanzare urmand sa fie incheiat pe 10 septembrie. Procedura este simpla, utilizatorul trebuind sa liciteze o anumita suma (la alegerea sa), pentru un anume loc disponibil, suma care trebuie sa fie mai mare decat ultima licitata. Pentru a-si asigura un loc la bord doritorii vor trebui sa stea ore in sir in fata calculatoarelor, introducand o noua valoare de fiecare data cand suma lor, licitata anterior, este depasita de cea a unui alt utilizator. Toate sumele obtinute in urma acestui proces vor fi donate mai multor spitale de copii din Singapore si Sydney.


Toate aeronavele A380 ale Singapore Airlines vor avea 471 de locuri si vor fi configurate in trei clase: Economic, Business si First. Pentru primul zbor, pe Ebay vor fi disponibile aproximativ 300, restul fiind destinate oficialilor si reprezentantilor presei.
In momentul redactarii acestui material sunt 49 de "produse" a cate unul sau doua locuri fiecare. Pentru cei care nu vor sa liciteze exista posibilitatea de a cumpara "direct" (pe loc!) anumite locuri. Pentru 184.000 de euro puteti avea un pachet de doua locuri in clasa Singapore Airlines Suites (mai mult decat First Class). In schimbul acestei mici averi, in timpul celor sapte ore de zbor nu veti duce lipsa nici de "divertisment la bord", nici de delicatese culinare si va veti bucura de confortul celei mai largi cabine de avion. Daca nu dispuneti de atatia bani, nu va ramane decat sa intrati in "joc" si sa licitati. Exista locuri in clasa economica al caror pret de pornire este de 5 dolari… si poate ajunge la cateva mii de dolari.
Acelasi proces de licitatie va fi aplicat si pentru primul zbor operat cu un Airbus 380 intre Singapore si Londra, zbor care va avea loc la inceputul lui 2008, aceasta fiind inca o sansa pentru cei care nu au avut noroc "in prima runda".


"Tot personalul companiei lucreaza acum la detaliile finale dinaintea intrarii in serviciu a acestui "super-jumbo". Primul zbor va fi o experienta extraordinara in intreaga istorie a aviatiei", a spus Chew Choon Seng, CEO al Singapore Airlines.
In ciuda amanarii in repetate randuri a livrarii primei aeronave Airbus 380, Singapore Airlines a anuntat ieri ca a ajuns la o intelegere cu concernul Airbus, prin care prima aeronava "super-jumbo" A380 (doua punti) va fi livrata pe 15 octombrie, in cadrul unei ceremonii la Toulouse.

CHELTUIALA
» Europenii pluseaza mult

Desi compania nu va pune la dispozitia calatorilor zboruri pentru a ajunge la Singapore sau a calatori inapoi acasa, cele mai multe "bid-uri" (pariuri) vin din Europa. Conform unor surse din interiorul companiei, mai mult de jumatate dintre cei care liciteaza sunt europeni. Desi neoficiale, statisticile arata ca sase englezi, trei italieni si un german se bat pentru un mult ravnit loc in clasa superioara.
"Este extrem de ciudat acest fenomen. Dupa ce cheltuiesti cateva mii de euro sa iti adjudeci un singur bilet la bordul unui A380, vei mai cheltui cel putin doua mii pentru a ajunge la Singapore si apoi acasa", comenteaza un editor al site-ului asiatraveltips.com.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...