Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 august 2007

NASA proiectează costume spaţiale în pas cu moda

NASA finanţează o serie de cercetători pentru a realiza un costum spaţial pentru astronauţi, care să fie mulat pe corpul acestora. NASA doreşte să înlocuiască astfel "voluminosul" look al astronauţilor, care echipaţi arată exact ca rotunda mascota Michelin, potrivit ediţiei online a ziarului Times.

Noul costum le va permite o mobilitate mult mai mare astronauţilor, atunci când vor avea de îndeplinit misiuni pe lună sau pe Marte.

Costumul, denumit BioSuit şi conceput la Massachusetts Institute of Technology, le va permite cercetătorilor spaţiului să sară şi să alerge. Costumul va fi gata peste 3 ani şi va cântări doar 18 kilograme, spre deosebire de cele 136 de kilograme, cât cântăreşte un costum spaţial acum.

Actualul costum are 14 straturi şi astronauţii spun că în momentul în care îl îmbracă se simt ca într-un balon sub presiune, fiind foarte greu să lucreze eficient.

Noul costum, care trebuie să apere corpul de temperaturi de până la -82 de grade, va avea fi compus din două părţi: un schelet rigid, pe care se va fixa o ţesătură de nylon, spandex şi un polimer cu "memoria formelor".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...