Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 29 august 2007

De anul viitor nu se mai dau teste naţionale

De anul viitor nu se mai dau teste naţionale. Admiterea în clasa a IX-a - pentru anul şcolar 2007-2008 - se va face pe baza rezultatelor de la tezele cu subiect unic şi a mediei claselor V-VIII, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Liliana Preoteasa.

Numai sistemul de admitere în clasa a IX-a se va schimba, metodologia de susţinerea a examaneului de bacalaureatul fiind asemănătoare cu cea de anul acesta. "Bacalaureatul va avea acelaşi număr de probe orale şi scrise ca şi în acest an. Metodologiile pentru testele naţionale, precum şi cele pentru tezele cu subiect unic vor fi aprobate de minister până la sfârşitul lunii", a conchis Preoteasa.

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, a afirmat că testele naţionale vor fi înlocuite, din 2008, cu tezele cu subiect unic, deoarece examenul naţional nu oferea certificarea competenţei, ci o ierarhizare a copiilor în vederea admiterii la licee.

"Schimbăm evaluarea copilului şi o facem mult mai realistă, ea va fi pe deplin întregită când va intra pachetul de legi în vigoare, dar aceasta nu mai este la latitudinea mea, este la latitudinea Parlamentului. Nu este nimic nou, discuţiile despre această măsură au fost de mult mai multă vreme, iar eu m-am exprimat foarte ferm împotriva testelor naţionale, pe care le-am considerat un examen total anacronic, fiind la sfârşitul clasei a VIII-a, dar în perioada celor zece ani de învăţământ obligatoriu", a declarat Cristian Adomniţei.

Ministerul Educaţiei se încurcă în explicaţii

Ministerul Educaţiei renunţă la testele naţionale. Când au fost nevoiţi să explice modul de admitere în liceu, reprezentanţii Ministerului Educaţiei s-au încurcat şi au creat confuzie.

În comunicatul de presă pe care Ministerul Educaţiei l-a făcut public în jurul orei 14.00 se specifică faptul că "accesul elevilor în clasa a IX-a se va face în funcţie de mediile obţinute la cele trei sau patru (în cazul minorităţilor) teze cu subiect unic, plus media generală a clasei a VIII -a".

La scurt timp, într-o intervenţie pe care a avut-o la Realitatea TV, ministrul Educaţiei Cristian Adomniţei a susţinut altceva.

"Rămâne să conteze 50% nota obţinută din media anilor de studiu din gimnaziu şi 50% să fie media la notele de la tezele cu subiect unic", a spus Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei.

După ce ministrul a contrazis informaţiile din comunicatul de presă, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au fost nevoiţi să facă noi precizări pentru a lămuri modul de admitere în liceu.

"Accesul elevilor în clasa a IX-a se va face în funcţie de mediile obţinute la cele trei sau patru (în cazul minorităţilor) teze cu subiect unic, susţinute semestrial, în anul şcolar 2007-2008, de către elevii de clasa a VIII-a şi media generală a claselor V- VIII", se menţionează în comunicatul rectificat.

La începutul lunii septembrie ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei va emite şi ordinul prin care tezele cu subiect unic vor fi eliminate.

Foto NewsIn
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...