Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 august 2007

CD-ul a implinit 25 de ani

Se pare ca au trecut 25 de ani de cand primele CD-uri au iesit din presele de la Philips intr-o fabrica din Germania langa Hanovra in 17 August 1982, pe atunci nimeni nu stia ca acele discuri compacte vor revolutiona lumea.

Prin anii ‘90 nu numai ca CDurile aproape au depasit numarul discurilor de vinil dar au inceput sa fie folosite si pentru alte scopuri, cum ar fi CD-rom-urile (compact disc read-only memory) si DVD-urile (digital video discs)

In ultimii 25 de ani mai mult de 200 de miliarde de CD-uri au fost vandute in toata lumea dupa cum gigantul producator German de electronice, Philips, estimeaza.

Ma intreb oare daca CD-urile vor prinde si aniversarea de 30 de ani, in conditiile in care in ultimii 10 ani vanzarile de CD-uri au scazut iar cele de download digital au crescut si toata atentia e canalizata asupra MP3-urilor pe iPod-uri.

Sursa

3 comentarii:

  1. interesant .. daca cd`urile implinesc 25 de ani .. cati ani implinesc dischetele ? .. asa k fapt divers :)) :P

    RăspundețiȘtergere
  2. parca prin 69 a aparut prima discheta avea 79kB, iar cea de 1,44MB pe care o sti si tu a aparut mai tarziu decat CD-ul in 1987

    RăspundețiȘtergere
  3. a deci dischetele au 20 ani .. astea model nou .. inseamna k au durat prea mult .. in concluzie ar trebui sa mai faca si alte modele :))

    RăspundețiȘtergere

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...