vineri, 17 august 2007

Amazon.com, asaltat de romani

Numarul comenzilor facute din tara noastra pe site-uri precum Amazon.co.uk sau Ebay.co.uk a crescut de cateva ori dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, produsele cele mai cautate fiind cartile in limbi straine, DVD-urile si gadget-urile.

Romanii au inceput sa profite din plin de noua legislatie aplicata produselor importate din tarile Uniunii Europene dupa aderarea tarii noastre. In conditiile in care nu s-a produs numai disparitia unor taxe vamale, ci si relaxarea politicii de efectuare a platilor la marile magazine virtuale, numarul de comenzi pe site-ul Amazon.co.uk s-a triplat in primele sase luni ale acestui an fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Nu va putem furniza niste date exacte decat la sfarsitul anului, dar consideram ca, in cazul comenzilor pe care le-am onorat catre Romania, numarul lor este aproximativ triplu fata de anul trecut", ne-au declarat oficialii site-ului Amazon. Aceste date sunt valabile numai in cazul produselor livrate direct din stocurile Amazon. Site-ul mai este folosit si de alti comercianti (mai mici sau mai mari), in cazul acestora site-ul fiind doar un sistem de vanzare, comenziile fiind procesate direct de vanzatori.

Chris Waddle, detinatorul magazinului Bid4things de pe Ebay, prin care vinde DVD-uri, este multumit de majoritatea cumparatorilor din tara noastra. Inainte de intrarea in UE, Waddle nu permitea livrarea produselor sale catre tara noastra. Insa acum lucrurile s-au schimbat. "Am fost sceptic la inceput si chiar nu vroiam sa livrez catre Romania, dar pentru ca este membra UE nu am vrut sa discriminez pe nimeni", spune Waddle.

Sursa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

subscribe to BloggerStopAboneaza-te prin e-mail :

E-mail: