Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 iulie 2007

Vom putea sa deblocam telefonul mobil doar dintr-o privire

Beneficiile tehnologiilor de identificare biometrica, pana acum rezervate aplicatiilor militare si experimentelor stiintifice incep sa resimta si asupra produselor de larg consum. Deja exista laptop-uri care functioneaza pe baza amprentei digitale a posesorului, iar in curand, telefonul mobil va putea fi deblocat doar printr-o simpla privire, fara sa mai fie necesara introducerea codului PIN. Aceasta performanta va fi realiabila datorita unui soft creat de Oki pentru Windows Mobile si Symbian.

Compania nipona Oki a anuntat ca va lansa un middleware care va permite autentificarea proprietarului de celular prin irisul sau. Firma a asigurat ca producatorii si operatorii de telefonie mobila vor putea cu usurinta sa incorporeze micul dispozitiv, ca forma de securitate suplimentara sau alternativa clasicului cod PIN.

Oki sustine ca software-ul sau, care este functionabil pe sistemele operationale Windows Mobile 2003 si Symbian (inafara de Windows XP), are nevoie de numai o jumatate de secunda pentru a identifica persoana care incearca sa utilizeze telefonul. In cazul in care imaginea irisului coincidea cu cea inregistrata in memoria aparatului ca apartinand proprietarului de drept, celulalrul se va deschide imediat si va putea fi folosit.

Sistemul Oki nu este primul de acest tip conceput pentru telefoanele mobile. Acum mai bine de un an, xVista anunta un sistem similar, care se baza tot pe recunoasterea iris-ului. Diferenta consta in faptul ca Oki a oferit deja spre testare producatorilor si operatorilor de telefonie mostre ale prototipului pentru a-l testa, astfel incat este foarte posibil ca, in numai cateva luni, sa-l vedem si pe piata de profil.

Firma isi propune sa vanda doua milioane de licente in termen de doar doi ani.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...