Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 iulie 2007

Un program pentru calculator gandeste la fel ca bebelusii

Cercetatorii americani au inventat un program pentru computer care poate decoda sunetele din diferite limbaje functionand asemanator cu creierul unui bebelus. Descoperirea contrazice teoriile potrivit carora ne nastem cu capacitatea de a recunoaste toate limbile pamantului.

“Dezbaterea in ceea ce priveste limbajul se invarte in jurul intrebarii referitoare la cantitatea de informatie care este stocata in creierul unui copil mic si daca informatia este acumulata in timp sau dobandita la nastere”, a explicat profesorul James McClelland, de la Universitatea Stanford din California.

Programul de calculator inventat de McClelland sustine teoria conform careia copiii au capacitatea de a sorta sunetele pana cand sunt destul de mari pentru a intelege structura limbajului. “Acum incercam sa stabilim in cate categorii imparte creierul unui copil sunetele pe care le aude”, a mai spus profesorul.

Cercetatorii au testat programul expunandu-l la inregistrari cu mame care le vorbesc bebelusilor in engleza si japoneza. Rezultatul a aratat ca programul a invatat sunetul vocalelor in acelasi timp cu micutii si a reusit sa faca diferenta intre ele, la fel cum fac copiii.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...