Faceți căutări pe acest blog

duminică, 29 iulie 2007

Un autor italian a scris o carte pe telefonul mobil

Un italian, expert în domeniul IT, a scris un roman science fiction pe telefonul său mobil în timp ce făcea naveta între locuinţă şi locul de muncă, potrivit Reuters.

Robert Bernocco a scris cartea "Compagni di Viaggio" ("Tovarăşi de călătorie"), ce are 384 de pagini, pe telefonul mobil, cu ajutorul funcţiei T9 a editorului de text. Această funcţie permite utilizatorului să scrie cuvintele mai rapid, pentru că nu mai este nevoit să apese de mai multe ori o tastă pentru a obţine litera dorită. Pe baza unui dicţionar, sistemul intuieşte cuvântul pe care utilizatorul doreşte să-l tasteze.

"Chiar a fost o problemă de time management. Avea o carte în cap pe care voia foarte mult să o scrie, dar a realizat că pur şi simplu nu avea timp să o redacteze la computer", a spus Gail Jordan, directorul de PR al editorului cărţii, Lulu.com.

Bernocco, ce a scris în italiana standard şi nu în formulele prescurtate folosite în mesajele text, şi-a împărţit manuscrisul în paragrafe scurte, le-a salvat în memoria telefonului şi le-a descărcat apoi în computerul personal pentru a-l edita.

"Cu doar câţiva ani în urmă m-aş fi zbătut să găsesc atât timpul necesar cât şi un editor care să-mi permită să scriu această carte", a spus Bernocco într-o declaraţie de presă. "Mulţumită telefonului Nokia şi editurii Lulu, sunt mândru să fiu acum un autor publicat".

Lulu.com are peste un milion de membri înregistraţi şi a fost conceput de un om de afaceri canadian, Bob Young, pentru a publica pe internet cărţi şi conţinut video şi multimedia.

În prezent, există aproximativ 323.000 de proiecte publicate pe lulu.com. Cartea lui Bernocco se află pe locul 19.720 după cifra de vânzări.
Sursa

5 comentarii:

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...