Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 21 iulie 2007

Romania se indreapta spre o clima mediteraneeana

Veri fierbinti si secetoase si ierni calde, cu zapada din ce in ce mai putina. Astfel va arata clima Romaniei in cel mai scurt timp.

„Exista o tendinta de crestere a frecventei perioadelor de canicula pe timpul verii in toata lumea, nu numai la noi, din cauza fenomenului de incalzire globala. Dupa 1985 s-au inregistrat, in total, 22 de cazuri cu temperaturi mai mari de 40 de grade Celsius. Din 2000 si pana acum s-au batut toate recordurile de temperatura. Ne asteptam la astfel de fenomene frecvent, dar asta nu inseamna ca nu este posibil sa mai avem si veri reci. Doar ca vor fi predominante canicula si seceta”, explica Aristita Busuioc, seful Sectiei de Climatologie din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Clima ca in tarile sudice


Conform masuratorilor si scenariilor existente, la sfarsitul acestui secol vor disparea 10a-20a din speciile de plante si animale de pe glob. Alte specii se vor adapta.

Clima noastra se va apropia de cea din tarile din sudul Europei: din ce in ce mai calda si secetoasa vara si iarna. „E posibil ca, peste 150 de ani sa se desertifice sudul tarii. Vom avea veri din ce in ce mai lungi, ierni mai calde si cu din ce in ce mai putina zapada. Anotimpurile de trecere vor exista in continuare, dar vor fi scurte si cu alte caracteristici”, mai spune Busuioc.

Citeste articolul "Romania se indreapta spre o clima mediteraneeana" integral in Evenimentul Zilei


Sursa: Evenimentul Zilei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...