Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 iulie 2007

RENAULT VA CONSTRUI O MAŞINĂ DE 3.000 DE DOLARI

Constructorul auto francez Renault SA discută cu grupul indian Bajaj Auto Ltd. o posibilă alianţă destinată construcţiei unor automobile ultra-ieftine, care ar urma să se comercializeze cu 3.000 de dolari, sau mai puţin, au anunţat cele două companii într-un comunicat. Cele două firme nu au oferit un preţ pentru viitorul automobile, însă, anterior, directorul executiv de la Renault, Carlos Ghosn, a anunţat că doreşte să producă un automobil de aproximativ 3.000 de dolari cu care să cucerească piaţa din India.

Planurile grupului Renault au fost urgentate de faptul că grupul indian Tata Motors construieşte în prezent o uzină de asamblare pentru automobile compacte în estul Indiei, preţul de comercializare al viitoarelor automobile fiind de 100.000 de rupii (2.500 dolari), experţii apreciind că acesta va fixa noi standarde pentru industria auto.

Cu sediul în oraşul Pune, din vestul Indiei, Bajaj Auto este al doilea producător de motociclete din India, dar nu are experienţă în construcţia de automobile. În schimb, constructorul auto nipon Nissan Motor Co., în care Renault controlează 44% din acţiuni, îşi va aduce aportul la această posibilă alianţă graţie uzinei pe care o deţine în sudul Indiei.

Rompres

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...