Faceți căutări pe acest blog

marți, 31 iulie 2007

Programatorii din România, cei mai căutaţi de marile corporaţii de IT din lume

Programatorii din România sunt printre cei mai căutaţi de marile corporaţii de IT din lume, deşi ţara noastră este, în acelaşi timp, principalul furnizor european de infractori digitali. Sunt două dintre concluziile unui material al agenţiei Reuters despre evoluţia pieţei informatice din România, ale cărei exporturi de software valorează în prezent circa 1 miliard de dolari.

Deşi ţara noastră deţine cel mai mare potenţial de dezvoltare a sectorului IT din Europa de Est, alături de Rusia şi Turcia, există riscul major al "supraîncărcării" pieţei, se mai afirmă în material. Asta deoarece, scrie Reuters, specialiştii în IT de înaltă clasă au plecat deja să lucreze în străinătate, iar în ultimul timp se constată şi un deficit de informaticieni de calificare medie.

Cât despre "faţa întunecată" a României informatice, reprezentantul FBI la Bucureşti consideră, potrivit Reuters, că fraudele comise pe Internet ar scădea considerabil dacă românii ar putea fi opriţi. Experţii estimează că, în prezent, 70% din programele instalate pe calculatoarele din România sunt piratate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...