Faceți căutări pe acest blog

joi, 26 iulie 2007

O noua tehnologie permite plantelor uscate sa-si sune proprietarul pentru a cere apa

Un grup de studenti masteranzi la Universitatea din New York lucreaza la un proiect prin care plantele isi vor putea suna posesorul pentru a primi apa sau, din contra, pentru a se plange de excesul de umiditate.

Metoda "Plantelefoneaza" se bazeaza pe niste senzori de umiditate, care sunt fixati in pamantul din glastra si care trimit un semnal catre un dispozitiv. Acesta stabileste natura problemei - lipsa sau excesul de apa si apoi stabileste legatura telefonica directa cu proprietarul plantei respective. Acesta aude la capatul firului un mesaj inregistrat care il informeaza despre starea plantei sale.

Inventatorii acestui sistem au prevazut ca fiecarei plante in parte sa i se atribuie un mesaj diferit, unic, cu tonalitati si accent in concordanta cu trasaturile biologice caracteristice, pentru a conferi fiecareia o personalitate proprie.

Rebecca Bray, una din studentele care lucreaza la acest proiect a declarat ca tehnologia folosita nu este o inventie recenta, dar contributia lor consta in ideea de a o asocia cu modul de comunicarea verbala, specific uman. "Vor telefona si vor informa posesorul daca sufera de sete sau de prea multa apa. Si sunt foarte educate", a declarat tanara pentru Reuters. "Am vrut sa ne asiguram ca nu vor suna doar cand au nevoie de ceva de la om. Asa ca le-am programat sa sune si doar pentru a spune `multumesc ca m-ai udat`", a mai adaugat aceasta.
Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...