Faceți căutări pe acest blog

luni, 2 iulie 2007

Harry Potter - virus de calculator

Hackerii au creat un nou virus folosindu-se de titlul mult asteptatei carti a prozatoarei JK Rowling.
Potrivit publicatiei britanice The Sun, hackerii au inventat un nou virus care, inainte de a infecta calculatorul transmite mesajul ca "Harry Potter a murit". Fanii curiosi sa afle deznodamantul ultimei carti din celebra serie a prozatoarei britanice JK Rowling acceseaza anuntul respectiv, facand astfel jocul ingeniosilor hackeri si ajutand la raspandirea virusului.


Virusul este practic ascuns intr-un fisier denumit " HarryPotter-TheDeathlyHallows.doc". Programul se copiaza automat in una din partile sistemului informatic.

Graham Cluley, reprezentant al companiei producatoare de software antivirus si antispam Sophos a declarat cu umor ca "O asemenea manipulare sociala, folosita in acest moment, este un siretlic demn de lordul Cap-de-mort insusi".

Virusul, cunoscut sub numele de Hairy-A, infecteaza unitatile de stocare externe ce se conecteaza prin USB la computere ale caror ultilizatori au descarcat, fara sa stie, viermele. Astfel, virusul se raspandeste rapid de la un computer la altul. Daca unitatea de stocare pe USB este setata sa functioneze automat, utilizatorul computerului nu-si poate da seama ca PC-ul sau este infectat.

In plus, virusul schimba home page-ul utilizatorului cu o copie a site-ului Amazon.com si afiseaza un roman denumit "Harry Potter and the Chamber of Cheesecakes". De asemenea, acesta creeaza noi useri in Windows, care poarta numele personajelor lui Rowling, Harry Potter, Hermione Granger si Ron Weasley.

Sursa: HIT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...