Faceți căutări pe acest blog

joi, 19 iulie 2007

Goi în reţea

Posibilitatea de a participa la teleconferinţe prin intermediul dispozitivelor mobile îi poate surprinde pe utilizatori în posturi mai mult decât "lejere".


Oamenii moderni vor "mobilitate în comunicare", să aibă în preajmă un dispozitiv care să-i ţină în legătură cu business-ul sau cu apropiaţii. Dependenţă de tehnologie şi "legare" de locul de muncă. Un alt aspect secundar al comunicării mediate de tehnologiile moderne este acela al... lejerităţii ţinutei. Compania Avaya, specializată în servicii, aplicaţii şi sisteme de comunicaţii, a făcut un sondaj printre 2.200 de manageri din Statele Unite, Marea Britanie şi Australia, din care a reieşit că aceştia nu se sfiesc să participe la o teleconferinţă într-un moment când sunt în halat de baie sau cu mai puţin de atât. Atunci când au un smartphone sau PDA la îndemână, oamenii cu funcţii înalte în companie sunt mai dispuşi să-şi contacteze subordonaţii chiar şi dintr-o cabină wc, comparativ cu managerii posesori de terminale obişnuite. De asemenea, utilizatorii acestor terminale sofisticate îşi verifică mail-urile şi trimit SMS-uri chiar şi atunci când sunt la o nuntă sau la vreo ceremonie funerară. Totuşi, dacă e vorba de o videoconferinţă, aproape jumătate din participanţii la sondaj spune că a refuzat "apeluri" pentru că era într-o ţinută nepotrivită.


Studiul Avaya a mai arătat că senior managerii sunt mult mai relaxaţi în timpul conferinţelor la distanţă decât cei "juniori" în funcţii. Astfel, 17% dintre cei cu funcţii de senior vice-president au recunoscut că au adormit în timpul unei teleconferinţe, comparativ cu un procent de doar 5% dintre managerii de nivel inferior.

Sursa: Jurnalul National

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...