Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 25 iulie 2007

Expediţie rusească la Polul Nord, pentru revendicarea Oceanului Arctic

Doi deputaţi şi un om de ştiinţă din Rusia au plecat, marţi, spre Polul Nord. Ei trebuie să ajungă, duminică, pe submarinul "Mir" (lume şi pace, în limba rusă - n.r.), la o adâncime de 4.200 de metri, informează agenţia AFP.

Spărgătorul de gheaţă "Rossia" şi vaporul "Akademik Fedorov" au plecat din portul Murmansk (nord-vestul Rusiei), pe Marea Barents, spre Polul Nord.

Expediţia este condusă de Artur Chilingarov, un deputat rus în vârstă de 67 de ani şi pasionat de expediţii. El este însoţit de colegul său Vladimir Gruzdev şi de cercetătorul Anatoli Sagalevici. Cei trei vor lăsa la bordul submarinului un mesaj pentru viitoarele expediţii şi un steag la Rusiei.

Pe lângă scopul ştiinţific, expediţia are şi un mesaj politic, de revendicare de către Moscova a apelor din Oceanul Arctic, declaraţie lansată inclusiv de preşedintele Vladimir Putin, mai transmite AFP.
Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...