Faceți căutări pe acest blog

joi, 5 iulie 2007

Ţestoasele testează o nouă tehnologie wireless

Cercetătorii de la universitatea din Massachusetts efectuează un exteriment inedit pe malul lacului Deerfield, pentru a dezvolta o reţea wireless denumită TurtleNet.

Pentru a proteja o specie de broaşte ţestoase aflate pe cale de dispariţie, acestora li s-a montat un mini-computer pe carapace. Aparatura este ataşată cu ajutorul unei bande adezive speciale şi a cimentului ortodontic. Acest experiment îi face fericiţi atât pe informaticieni, cât şi pe biologi: ţestoasele sunt protejate şi monitorizate, iar inginerii au ocazia să testeze un nou sistem wireless, care creează o reţea între entităţi în mişcare continuă.

TurtleNet, permite spre deosebire de restul tehnologiilor existente pe piaţă, mişcarea continuă a subiecţilor, trasmiterea de date între aparate şi centralizarea lor într-un singur loc, aparatele funcţionând cu baterii solare.

Aparatele sunt uşoare şi nu împiedică ţestoasele să îşi desfăşoare activităţile în mod natural, chiar şi "actul reproducerii se poate desfăşura nestingherit", au ţinut cercetătorii să menţioneze. Prin TurtleNet, biologii pot să ştie în orice moment unde se află specimenele aflate sub monitorizare.

Sursa: Realitatea.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...