Faceți căutări pe acest blog

luni, 23 iulie 2007

Cum ne alegem camera video?

Filmuletele din vacanta fac acum deliciul oricarui concediu reusit. Fie ca este vorba despre un sejur la munte sau la mare, fie ca mergem in croaziera sau in circuit, momentele deosebite se cer pastrate. Camerele foto digitale, telefoanele mobile sau camerele video – toate pot face acelasi lucru.
Insa, daca primele tipuri de gadgeturi sunt minunate pentru surprinderea unor scurte secvente ce ne pot incanta la un moment dat, nu sunt si suficiente pentru preluarea unei imagini de calitate, care ar trebui sa caracterizeze,otusi, o inregistrare video dintr-o vacanta petrecuta printre obiective turistice celebre. Pe acest segment, tot camerele video detin inca suprematia.

Vestea buna este ca preturile la aceste pretentioase produse au scazut atat de mult incat orice buzunar isi poate gasi un model corespondent. Problema este ca, daca nu esti un impatimit al camerelor video si iti doresti sa cumperi un astfel de produs pentru vacanta si pentru bucuria celor dragi, acest demers s-ar putea dovedi, in timp, extrem de nereusit daca nu s-a apelat la indicatiile unui specialist.Ar fi si mai bine daca inainte de a pasi in magazin ar exista deja o lista de intrebari si o optiune formata de acasa.

Sigur, in zilele noastre, pentru obtinerea unui pret cat mai mic, prima optiune a unui cumparator mai putin pretentios o reprezinta descinderea in forta intr-un hypermarket. Aici gama de produse este foarte larga, dar si nivelul cunostintelor personale referitor la caracteristicile produselor dorite ar trebui sa fie destul de inalt.
si atunci, ce trebuie sa urmarim? "E bine sa alegi o camera cu o rezolutie cat mai mare, mai ales daca doresti captura High Definition direct pe DVD sau HDD, – explica Catalin Butolo, director de marketing la Ultra Pro Computers. Apoi, un zoom optic cat mai mare este binevenit, acestuia datorandu-i-se posibilitatea de captare a unor imagini clare de la distante mari. Ar fi bine ca acesta sa fie insa insotit de stabilizarea optica de imagine care sa minimizeze efectele tremurului mainii, fenomen ce este cu atat mai observabil cu cat filmarile sau fotografierile se fac cu zoom maxim si tinand camera in mana."
Sursa: Romania Libera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...