Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 iunie 2007

RĂSVAN POPESCU, NOUL PREŞEDINTE AL CNA

Răsvan Popescu a fost desemnat, joi, preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului de către membrii CNA, cu 6 voturi “pentru” şi 4 “împotrivă”, într-o şedinţă “cu uşile închise”. Noul preşedinte al CNA va fi validat de Parlament în joi după-amiază. Popescu a declarat că a venit cu un proiect viabil şi, de aceea, a fost ales de colegii săi. Popescu se va înclina asupra respectării drepturilor omului în audiovizual. Consiliul va promova iniţiativele fiecărui membru. Noul şef de la CNA a anunţat că în toamnă va propune o nouă lege a audiovizualului, care va fi mai permisivă cu publicitatea la TV. Însă, în ceea ce priveşte "mizeria pe ecran şi programele de pubelă", se vor aplica amenzi mult mai mari.

Surse din media şi CNA au vehiculat, în ultimele zile, ca posibili candidaţi la scaunul rămas vacant după decesul lui Ralu Filip numele fostului purtător de cuvânt al lui Emil Constantinescu, Răsvan Popescu, al dramaturgului Valentin Nicolau, dar şi al regizorului Ioan Cărmăzan, acesta din urmă nefiind însă membru CNA. Dintre cei trei, Răsvan Popescu era cotat cu cele mai multe şanse, aceleaşi surse avansând ipoteza unei înţelegeri PNL-PSD care l-ar situa pe Alexandru Sassu în fruntea SRTv şi pe Răsvan Popescu la conducerea CNA. Nicolau a ieşit însă din cursă, după ce şi-a anunţat, miercuri, demisia. În debutul şedinţei de joi, Dan Grigore a precizat că are concediu medical, din cauza unei fracturi, agravată de faptul că a “forţat” în timpul referendumului. “Am venit ca să nu mai urle gura târgului că CNA nu-şi poate alege preşedintele din cauza lui Dan Grigore”, a spus pianistul. La şedinţă au fost prezenţi 10 dintre membrii CNA. În cursul zilei de miercuri, CNA a respins, într-o şedinţă cu uşile închise, cu cinci voturi pentru şi patru împotrivă, o propunere privind alegerea preşedintelui Consiliului.



Sursa: Antena3

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...