Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 iunie 2007

Calculatorul citeste pentru tine

Ti-ai dorit vreodata un computer care sa iti vorbeasca? Te-ai gandit cum ar fi ca cineva sa citeasca materialele plictisitoare in locul tau? Pare aproape imposibil, insa viata se schimba, iar tehnologia evolueaza.


Compania poloneza Ivo Software a lansat in aceasta luna pachetul software Expressivo - Your Text Reader!
Aplicatia Expressivo are la baza un sintetizator vocal digital text-to-speech, cu ajutorul caruia le poate citi utilizatorilor atat intregi pagini web, documente, carti in format electronic, feed-uri RSS, cat si mesajele din casuta personala de e-mail. Producatorii acestui software au folosit voce umana pentru inregistrarea sunetelor din pachetul "Expressivo - Your Text Reader!"
Experienta navigarii in Internet Explorer sau Firefox este mult imbunatatita deoarece browserul web va va vorbi cu voce umana iar posibilitatea ascultarii articolelor care va intereseaza va va lasa ragaz pentru odihna ochilor.



Utilizatorii pot insera in aplicatie orice fel de text in limbile engleza, romana sau poloneza iar sintetizatorul vocal le va citi. Pentru limba romana este indicat ca utilizatorii sa foloseasca in mod corect diacriticele si semnele de punctuatie la inserarea textului. Expressivo - Your Text Reader! poate fi folosit si in scop educativ, pentru invatarea pronuntiei corecte a cuvintelor dintr-o anumita limba. Poti urmari textul pe ecran in timp ce asculti pronuntia corecta a cuvintelor.


De asemenea, programul va putea compila si exporta textele in format audio (mp3, wav sau ogg), astfel incat utilizatorii sa se poata bucura de cartea preferata (sau de lectiile pentru examen) chiar si atunci cand urca pe munte cu iPod-ul in functiune.



Pentru modulul de citire in limba romana, specialistii Ivo Software au folosit inregistrari ale vocii jurnalistei Carmen Ivanov.
"Pentru realizarea acestui software in limba romana am citit aproximativ 3 milioane de litere, sau 500 de mii de cuvinte separate" a declarat Carmen Ivanov pentru Hit.ro. Aceasta a adaugat ca "echipa Ivo Software a venit in Romania pregatita pentru cel putin patru zile de intregistrari. Din fericire, am reusit sa finalizam proiectul intr-o singura sesiune de inregistrari care a durat aproape 10 ore."

Expressivo este cel mai avansat engine text-to-speech al momentului si poate citi in 3 limbi: Engleza, Poloneza si Romana.
Engine-ul text-to-speech Expressivo poate fi testat gratuit pe situl www.expressivo.com si poate fi achizizionat prin sistem digital sau direct din magazine.

Sursa: Hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Mesajul de pe Facebook al unui medic a ajuns viral: ”Nu există detox. E un marketing”

Medicul Vasi Rădulescu a postat pe Facebook o listă cu „ 30 de lucruri valabile şi în 2019 ”, despre așa numite ”mituri medicale” Mesa...